Főoldal Történetünk Üzletünk Technológia Kollekció Sajtó Elérhetőség

 

TECHNOLÓGIA
Természetesen itt csak kivonatot lehet közölni a munkafolyamatokról. Egy öltöny elkészítéséhez 45 óra szükségeltetik. Ez nagyrészt kézimunkából és formára vasalásból áll.
A ruha kidolgozása a méretvétellel kezdődik. Egy öltöny szabásmintájának elkészítéséhez 16 -megrendelőn mért - méretre van szükség. Ezen kívül a megrendelőlapra feljegyezzük a testalkat különböző sajátosságait. Minden egyes ruhadarab szabásmintája külön-külön kerül megszerkesztésre. Szabás után következik az alkatrészek formára vasalása, ami az egyik legfontosabb és legkényesebb művelet.
Következő lépés a zakó betétvászon kidolgozása. Több réteg különböző vászonból készül, ez adja a zakó mell részének a tartását. Az első próbára kézzel férceljük össze az alkatrészeket. A próbán ha szükséges, bejelöljük a módosításokat, utána szétszedjük az öltönyt, elvégezzük a bejelölt változtatásokat, kialakítjuk a fazont, majd újra összeférceljük. Minden műveletet gondos vasalás követ, ami megadja a ruhadarab egyéni formáját.
A második próba után kerül sor az alkatrészek géppel történő össszeálllítására. Természetesen ekkor is minden műveletet formára vasalás követ.